Gebelikte kilo alımı bebeğin büyümesine ve doğum anındaki kilosuna etki eder. annenin gebelik sürecinde kilom alımı, yeterli ve dengeli beslenmeye bağlı kalori alımının optimum düzeyde olduğuna işaret eder. gebelik boyunca kaliteli beslenmenin sürdürülmesi gerekmektedir.
GEBELİKTE BEDEN KİTLE İNDEKSİ NASIL HESAPLANIR?
Yeterli ve dengeli beslenme durumunu değerlendirmede ağırlığın boya oranı sadece kilo belirlemesinden daha değerlidir. Beden kitle indeksini hesaplamak için uzunluk kısmı metrekare olarak hesaplanır. Örneğin: 1.60 boyunda ve 60 kilo iseniz. Beden kitle indeksi hesabı= 60/1.60X1,60 işlemi üzerinden hesaplanır. BKİ=60/2,56=23.43’dür.

GEBELİKTE KAZANILMASI ÖNERİLEN KİLO SINIRI NEDİR?
Kilonun boya oranı hesaplandığında beden kitle indeksiniz 19,8’den küçük ise önerilen ağırlık artışınız 12,5 ile 18 kilogram aralığında olacaktır.
Yapılan matematiksel işlem sonrası Beden Kitle İndesiniz 19,8 ile 26 arasında çıkar ise gebelik süresince alacağınız kilo 11,5 ile 16 arasında olmalıdır.
Beden Kitle İndeksi 26 ile 29 arasında çıkar ise doğuma kadar alacağınız kilo 7 ile 11,5 arasında olur ise sağlıklı bir kilo artışı sağlanmış olur.
Beden Kitle İndeksiniz 29’un üzerinde ise obezite durumu vardır. Gebelik boyunca almanız gereken kilo 7 ve altında bir değer olmalıdır.
HAMİLELİKTE HER AY KAÇ KİLO ALINMALI
Hamilelik boyunca düzenli kilo alımı önemlidir. gebelik öncesi normal kiloda olan bir kadın için ilk 3 ayda 1-2 kilo alması, ikinci ve üçüncü 3 aylarda her hafta ortalama yarım kilo alması beklenilir. son 6 ayda kilo artışının ayda 1 kilodan daha az olması yetersiz, 3 kilodan fazla kilo alımı da en üst sınırı aşmış olarak kabul edilir. gebeliğin başlangıcından 20. hafta (5 ay)’a kadar 4.5-6 kilo kazanılması beklenmektedir.

https://tr.wordpress.com/refer-a-friend/NP1pO9mtOEWqBqK43pgJ/